ثبت نام سامانه املاک و اسکان

سامانه املاک و اسکان به نشانی amlak.mrud.ir در سال 1399 ایجاد شد و هدف از این سامانه ، ساماندهی اطلاعات مسکن خانوارها و در نهایت جمع بندی فهرست خانه های خالی از سکنه بود. با ثبت نام در سامانه املاک و اسکان می توانید اطلاعات مربوط به محل زندگی خود را مشخص کنید. پس از ورود به این سامانه ، اطلاعات مسکن مربوط به سرپرست خانوار به نمایش در می آید.

**بــه ســــایت شیــــش دنگ خـــوش آمـــدیــد**

 

در ابتدای این مقاله و قبل از آنکه به سامانه ملی املاک و اسکان کشور بپردازیم، باید اشاره کنیم که در تاریخ 1399/10/07 قانون مالیات خانه های خالی وضع گردید و بندهای مهمی در آن گنجانده شد تا به واسطه ی اجرای آنها، از خالی ماندن خانه های مالکان و افزایش بی رویه قیمت مسکن در کشور جلوگیری شود. اجرای این قانون به سال 1400 موکول شد و مقرر شد ایجاد سامانه ثبت املاک خالی و تشخیص خانه های خالی به شکل زیر صورت پذیرد:
خانه ای که در شهرهای بالای صد هزار نفر هستند و کمتر از 120 روز سکونت در یک سال (365 روز) داشته باشد خانه خالی محسوب می شود و مالیات آن خانه ، بر مازاد 120 روز محاسبه خواهد شد.

با ذکر این مقدمه، باید بگوییم که متولی انجام این قانون ، وزارت راه و شهرسازی و سامانه ای بنام سامانه ملی املاک و اسکان کشور می باشد که بر اجرای این قانون نظارت خواهد کرد.
در ادامه این مطلب ، بعد از معرفی سایت ملی املاک و اسکان کشور به نشانی amlak.mrud.ir و نحوه ورود و ثبت نام در سامانه املاک و اسکان ، چگونگی ثبت املام اصلی و فرعی را شرح خواهیم داد.


سامانه املاک و اسکان کشور چیست؟

همانطور که گفتیم، در راستای انجام قانون مالیات بر خانه های خالی که در سال 1399 تصویب شد، مقرر گردید سامانه ای برای ورود اطلاعات املاک همه ی مردم ایجاد شود. به همین علت بود که سامانه املاک و اسکان به نشانی amlak.mrud.ir ایجاد شد و زیرساخت مناسبی برای ثبت املاک مردم فراهم گردید. اگر شما هم سوال دارید که چه کسانی و از چه تاریخی باید املاک خود را در سامانه ثبت کنند، باید بگوییم که روز 19 فروردین ماه 1400 به عنوان روز شروع این طرح تعیین گردیده و همه مردم مکلف شده اند از این تاریخ به بعد، شروع به ورود اطلاعات خود نمایند. اگر تا 2 ماه بعد از این تاریخ ، ملکی در این سامانه ثبت و تعیین تکلیف نگردد به عنوان خاله خالی محسوب شده و مطابق با قانون ، مالیات مستقیم به آن تعلق می گیرد.

 

**مشـــاهـده تــمـام آگـهی هـای ملکــــی در نوبنـــــیاد**

 

توجه داشته باشید که نه تنها صاحبان خانه ها ، بلکه همه مستاجران نیز باید اقامتگاه اصلی و فرعی خود را در سامانه املاک و اسکان مشخص نمایند. بدین منظور ثبت نام مستاجران در سامانه املاک و اسکان را بخوانید. البته هدف اصلی از این طرح، شناسایی املاک مردم و همچنین مشخص شدن محل اسکان اشخاص است که می تواند در آینده ، علاوه بر موضوع مالیات ها، بر روی تصمیم گیری های دیگر نیز تاثیر گذار باشد. بنابراین ضروری است که همه مردم اطلاعات صحیحی از املاک و سکونتگاه های خود در سامانه ثبت نمایند. البته باید اشاره کنیم که علاوه بر ثبت واحدهای مسکونی، باید واحدهای تجاری و اداری نیز در این سامانه ثبت گردند.

 

***مـــ«شــ»ـاهده تـمــــام آگـهی هـــای مـلـکـی در افـسـریه**

 

ورود به سامانه ملی املاک amlak.mrud.ir

برای ورود به سامانه املاک و اسکان ، علاوه بر دانلود اپلیکیشن املاک و اسکان می توانید از دو طریق اقدام نمایید:

 

-1استفاده از موتور جسنجوی گوگل و تایپ کردن عبارت سامانه ملی املاک و یا آدرس amlak.mrud.ir

 

 

-2ورود مستقیم از طریق آدرس اینترنتی amlak.mrud.ir

 

وجه داشته باشید که تنها سایت اصلی برای ثبت املاک اصلی و املاک خالی مردم ، همین سامانه املاک و اسکان می باشد.

سایت سامانه ملی املاک

amlak.mrud.ir

پشتیبانی

۵۹۱۹۸--۰۲۱

 

 

* به علت کارکرد بهتر سامانه و شلوغ نشدن آن در ساعات مختلف؛ جدول زمان بندی برای ورود به سامانه ثبت ملک تهیه شده است:

آخرین رقم کد ملی سرپرست خانوار

تاریخ مراجعه به سامانه

۹ (نه)

۱۴۰۰/۰۱/۱۹

۱۴۰۰/۰۱/۲۰

۸ ( هشت)

۱۴۰۰/۰۱/۲۱

۱۴۰۰/۰۱/۲۲

۷ (هفت)

۱۴۰۰/۰۱/۲۳

۱۴۰۰/۰۱/۲۴

۶ (شش)

۱۴۰۰/۰۱/۲۵

۱۴۰۰/۰۱/۲۶

۵ (پنج)

۱۴۰۰/۰۱/۲۷

۱۴۰۰/۰۱/۲۸

۴ ( چهار)

۱۴۰۰/۰۱/۲۹

۱۴۰۰/۰۱/۳۰

۳ (سه)

۱۴۰۰/۰۱/۳۱

۱۴۰۰/۰۲/۰۱

۲ (دو)

۱۴۰۰/۰۲/۰۲

۱۴۰۰/۰۲/۰۳

۱ (یک)

۱۴۰۰/۰۲/۰۴

۱۴۰۰/۰۲/۰۵

۱۴۰۰/۰۲/۰۶

۱۴۰۰/۰۲/۰۷

۰ (صفر)

۱۴۰۰/۰۲/۰۸

۱۴۰۰/۰۲/۰۹

کلیه کد های ملی 

ازتاریخ ۱۴۰۰/۰۲/۱۰  لغایت ۱۱۴۰۰/۰۶/۳ 

 

**مــشــاهــــده تمـــام آگـــهــی هــای مــلــکی در جــوادیــه**

 

ثبت نام در سامانه املاک و اسکان

برای ثبت ملک در سامانه ملی املاک و اسکان به ثبت نام در سامانه املاک و اسکان نیاز است و موارد زیر برای ثبت نام سامانه املاک الزامی است:

1-ورود شماره موبایلی که بنام خود شخص باشد 2-سایر اطلاعات هویتی از جمله کد ملی و مواردی که برای تکمیل پروفایل کاربری مورد نیاز است

.

پس از دانلود اپلیکیشن املاک و اسکان و یا  ورود به سامانه به نشانی amlak.mrud.ir و انتخاب گزینه "ورود به سامانه" ، باید شماره موبایل خود را وارد نمایید:

بعد از آنکه شماره موبایل به نام خود را وارد کردید ، باید یکبار کد ملی خود را وارد نمایید تا احراز هویت شما بطور کامل انجام شده و مشخص گردد این کد ملی ، صاحب شماره ی موبایل وارد شده می باشد یا خیر. در صورتی که احراز هویت به درستی صورت گرفت، باید در مرحله ی بعدی ، رمز عبوری برای حساب خود تعیین نمایید. پیشنهاد می شود این رمز عبور قوی باشد و ترکیبی از حروف و اعداد و علامت های خاص را برای این کار در نظر بگیرید:

بعد از عبور از این مرحله ، ثبت نام برای ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان به درستی صورت گرفته و شما می توانید با اطلاعات خود و رمز عبوری که مشخص کرده اید ، وارد سامانه شوید. ذکر این نکته ضروری است که شما می توانید در صورت فراموشی رمز عبور سامانه، با شماره موبایل خود نسبت به بازیابی رمز عبور خود اقدام نمایید.

 

ثبت اطلاعات هویتی در سامانه ملی املاک و اسکان

بعد از ثبت نام در سامانه املاک و اسکان ، برای ثبت ملک در سامانه املاک نیاز است به عنوان اولین اقدام ، نسبت به ثبت اطلاعات هویتی در سامانه ملی املاک اقدام کنید تا احراز هویت شما بطور کامل انجام شود. این موضوع، تکمیل کننده ی ثبت نام اولیه شما در سایت می باشد.

بدین منظور، مطابق تصویر زیر، باید اطلاعات مورد نیاز را به درستی وارد کرده و دکمه "ثبت" را بزنید:

اکنون اطلاعات شما به درستی در سامانه ثبت ملک در سامانه املاک درج شده و پروفایل شما تکمیل گردیده است.

حالا می توانید لیست کامل املاک خود را در لیست زیر مشاهده کرده و آنها را تعیین تکلیف نمایید:

منظور از تعیین تکلیف این است که مشخص کنید این ملک کدام یک از حالت های زیر را دارد:

1.       مالک هستم

2.         بخشی را واگذار کرده ام

3.       کل ملک را واگذار کرده ام.

4.       این ملک متعلق به من نمی باشد.

شما باید برای هر کدام از املاکی که در لیست آمده است، یکی از حالات بالا را تعیین نمایید.

 

نحوه ثبت اقامتگاه اصلی در سامانه ملی املاک

برای تعیین تکلیف، باید ملک خود را در لیست انتخاب کرده و مشخص نمایید که مالک این ملک هستید و یا به اشتباه در کارتابل شما قرار گرفته است. اگر شما مالک ملکی هستید و این ملک را در لیست خود نمی بینید باید نسبت به افزودن ملک اقدام کنید.

منظور از اقامتگاه اصلی ، ملکی است که در حال حاضر در آن ساکن هستید و در آن زتدگی می کنید. بدین منظور باید یکی از املاک خود را انتخاب کرده و مشخصات مربوط به محل سکونت خود را به شکل زیر تکمیل نمایید:

 

ثبت اقامتگاه فرعی در سامانه ملی املاک

منظور از اقامتگاه فرعی ، ملکی است که بصورت موقت در آن ساکن می شوید. مثلا خانه ای در شهر دیگر دارید و سالی چند مرتبه به آن جا سر زده و ساکن می شوید. بنابراین باید ملک موقت خود را نیز تعیین کنید

 

خانه

 

نکات مربوط به ثبت ملک در سایت املاک

  •  بعد از ثبت نام در سامانه املاک و اسکان ، اگر در داخل کارتابل شما ، ملکی وجود داشت که به نام شما نیست ، باید در جلوی آن ملک گزینه "این ملک متعلق به من نمی باشد" را انتخاب کنید.

  •  در صورتی که ملکی را فروخته اید اما هنوز آن ملک را در لیست خ می بینید، باید گزینه "کل ملک را واگذار کرده ام " و یا "بخشی از ملک را واگذار کرده ام" را انتخاب نمایید.

  • اگر ملک خود را به مستاجر داده باشید باید آن ملک را به نام خود ثبت کنید و گزینه "شخص دیگری ساکن است" را انتخاب نمایید.

  • اگر مستاجر هستید پیشنهاد می شود حتما مقاله ثبت نام وام ودیعه مسکن را مطالعه نمایید.

       نتیجه گیری:

     همانطور که مشاهده کردید، سامانه ملی املاک و اسکان کشور یکی از مهم ترین سامانه هایی است که در سال 1400 معرفی شده و در صورت اجرای صحیح و دقیق آن توسط مردم و دولت، میتواند در مدت کوتاهی ، بانک اطلاعاتی دقیقی از املاک مردم ایجاد کرده و در نهایت به ساماندهی مالیات خانه های خالی کمک کند. ما نیز در این مقاله سعی کردیم روش ثبت و تعیین تکلیف املاک را به زبان ساده توضیح دهیم. همچنین ویرایش اطلاعات ملک در سامانه املاک و اسکان را نیز بخوانید.

     توجه داشته باشید که مرکز ارتباط مردمی سامانه ملی املاک و اسکان کشور با شماره ۵۹۱۹۸-۰۲۱ و شماره پیامکی ۰۲۱۱۹۳ برای پاسخگویی به صورت ۲۴ ساعته آمادگی دارد.

 

**مــشاهـده تــمام آگـهـی هـای ملکـــــی در سعــادت آبــاد**

گردآورنده:احمد رشاد محمدی

شیش دنگ قدرت‌مند ترین سامانه‌ی ملکی در کشور

سایر مطالب در املاک

هوش مصنوعی: شغل‌کُش یا فرصت‌آفرین؟

هوش مصنوعی (AI) در سال‌های اخیر به سرعت در حال پیشرفت بوده و به یکی از داغ‌ترین موضوعات دنیای تکنولوژی تبدیل شده است. این فناوری نوظهور در حال حاضر در بسیاری از زمینه‌ها از جمله مراقبت‌های بهداشتی، ام

تب و تاب نوسازی در جنوب شهر؛ زمزمه‌های رونق در بازار املاک کلنگی

جنوب تهران، گویی در حال پوست انداختن است. زمزمه‌های نوسازی، در کوچه پس کوچه‌های قدیمی طنین انداز شده و شور و حالی نو در جان بازار املاک کلنگی این منطقه دمیده است.

افت شدید سرمایه‌گذاری خارجی در بخش مسکن ترکیه؛ روندی نگران‌کننده یا فرصتی تازه؟

بازار املاک و مستغلات ترکیه که همواره به عنوان قطبی جذاب برای سرمایه‌گذاران خارجی شناخته می‌شد، در ماه‌های اخیر با چالش‌هایی جدید روبرو شده است. زمزمه‌هایی از کاهش سرمایه‌گذاری در این بخش به گوش می‌رس

اژدهای زرد در حال بال گشودن: نشانه‌های امیدوارکننده از احیای قریب‌الوقوع اقتصاد چین در سال ۲۰۲۴

در سرزمینی پهناور و باستانی، اژدهایی خفته به نام اقتصاد چین وجود دارد. این اژدها که زمانی قدرتمند و سرزنده بود، در سال‌های اخیر با طوفان‌های سختی روبرو شده است. بیماری همه‌گیر، بحران مسکن و تنش‌های ژئ

فصل اول: شفافیت ضروری است - بخش اول

زمانی مرد جوانی از میدوست در نیویورک، در یک پانسیون زندگی می کرد و یک شغل دون پایه در یک شرکت بزرگ داشت. وی به یک خانواده ی متوسط تعلق داشت و فارغ التحصیل دبیرستان بود. وی اعتماد به نفس کمی به خودش یا

زندگی در طبقه آخر آپارتمان چه مزایا و معایبی دارد؟ 

اصولاً زندگی در طبقه بالای ساختمان یا آپارتمان مزایای خاص خود وهمینطور معایب مختلفی را دربر دارد که در این مقاله می‌خواهیم به تفاوت این محاسن ومعایب بپردازیم. با ما همراه باشید

ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن، دغدغه مشترک بنیاد مستضعفان و شهرداری تهران

در دنیایی که هر روز شاهد حوادث ناگوار و تلخ هستیم، حفظ جان و مال انسان‌ها از اهمیتی حیاتی برخوردار است. در این راستا، ایمن‌سازی اماکن و ساختمان‌ها به عنوان یکی از ارکان اصلی حفظ امنیت، نقشی کلیدی ایفا

موریس بهشت امروز و تبعیدگاه دیروز - All About Mauritius

جزیره موریس، مقصدی بهشت‌گونه در اقیانوس هند با سواحل شنی سفید، آب‌های فیروزه‌ای و طبیعتی سرسبز، امروز یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری است. اما بدون شک، مشهورترین ساکن جزیره موریس، رضا شاه پهلوی، پاد

شنبه‌ها هم تعطیل شد! مجلس بالاخره دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته را تصویب کرد

در یک اتفاق تاریخی، مجلس شورای اسلامی لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری را به تصویب رساند.

۵۱ درصد تهرانی‌ها در چنگال اجاره نشینی!

تهران، پایتخت ایران، داستانی غم‌انگیز از مستأجران روایت می‌کند. داستانی از افزایش سرسام‌آور قیمت مسکن، قوانین نامناسب اجاره بها و سوء استفاده برخی موجران که زندگی را بر نیمی از ساکنان این شهر تلخ کرده

معافیت‌های مالیاتی جدید

دغدغه اجاره مسکن، کابوس شبانه بسیاری از مردم است. نوسانات بازار مسکن، افزایش بی‌رویه اجاره بها و ناامنی شغلی، سایه سنگینی بر سر مستاجران انداخته و رؤیای خانه‌دار شدن را برایشان دور از دسترس کرده است.

شفافیت در بازار مسکن با سامانه جدید: قیمت‌گذاری واقعی جایگزین دلالان می‌شود

دولت با وضع قانون جدیدی به نام "قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها" به جنگ گرانی و بی‌نظمی در بازار مسکن آمده است. در این میان، خبر خوشحال‌کننده برای مستاجران و خریداران واقعی مسکن، راه‌انداز