برنامهریزی باید به طور جامع به جوامع انسانی و شهرنشینی اعمال شود تا از تأثیرات منفی بر محیط زیست جلوگیری کرده و حداکثر منافع اجتماعی، اقتصادی و زیستمحیطی را برای همه به دست آورد. در این راستا، پروژههایی که به منظور تسلط استعماری و نژادپرستانه طراحی شدهاند، باید متوقف شوند.
این نوع برنامهریزی باید شامل مشارکت جوامع محلی باشد و بر اساس روشهای مشارکتی که به مشارکت بازیگران حاشیهنشین کمک میکنند و دسترسی به خدمات اساسی مانند آب و بهداشت را پیش میبرند، باشد. دستیابی به شهرهای پایدار نیازمند از بین بردن موانع بین سطوح مختلف دولت، توجه به پیوندهای شهری-روستایی و تشویق به کربنزدایی در بخشهای انرژی، حملونقل و ساختمان است.
دولتهای محلی نقش کلیدی در ترویج پایداری شهری دارند زیرا میتوانند اقدامات را در حوزه قضایی خود انجام دهند. این شبکهها فضای یادگیری همکارانه را بین دولتهای محلی از کشورهای مختلف فراهم میکنند و دیدگاههای شهری را به طور مستقیم به بحثهای پایداری منطقهای و جهانی میرسانند. اما ترویج شهرهای پایدار تنها به دولتهای محلی محدود نمیشود. دولتمردان دیگری نیز قدرت هدایت شهرها به سمت پایداری را دارند.
در حالی که فساد در برخی کشورهای ثروتمند نیز معمول است، کشورهای در حال توسعه به ویژه در برابر اثرات آن آسیبپذیر هستند. پروژههای زیرساخت شهری اغلب تحت تأثیر فساد قرار میگیرند که به زیان افرادی است که برای کسب درآمد به این پروژهها وابسته هستند. فساد نیز منجر به ایجاد پروژههای زیرساختی میشود که هیچ نفع مستقیمی برای ساکنان شهری ندارد و منابع مالی محدود را هدر میدهد.
ترجمه و گرداوری : ندا خدری